Derfor er humor viktig når man sliter psykisk

Det har vært veldig hektisk for meg i den siste tiden, men jeg kommer til å blogge litt aktivt. Jeg har i den siste tiden fått en del spørsmål rundt dem med psykisk helse. Hvordan man kan få dagene til å gå bedre. En av de viktigste tingene som kan få deg i bedre humør er selvsagt humor.

Humor som du liker selv, er alltid en fordel med å få tankene på noe annet. Mange bruker i dag humor som en terapi for å få tankene på noe annet. Det kan være alt fra det du ser på TV eller når du møter folk med humoristisk sans.

Jeg bruker mye av tiden til å skrive manus og fortellinger basert på humor. Humor gir deg en følelse av en forståelse av det du selv kunne sett for deg. For å gjøre deg litt mer forstående med den setningen, mener jeg at humor kan få deg til å se ting for deg. For eksempel kan du se en sketsj som er basert på humor og du tenker at dette kunne godt ha vært meg.

Hvorfor er humor viktig? Har du sans for humor så kan det nok være det beste for deg å sette fokus på det. Jeg har vært i kontakt med en del tidligere komiker som har selv fortalt at de har slitt med psykisk helse. Her har de fortalt at humor setter deg i en helt annen tankemønstring. Det gir en positiv effekt uansett om du skulle føle på ensomheten. Det er sjelden at man hører at humor ikke gir en positiv effekt, og hvis det skulle gi en dårlig effekt må nesten folk forklare det til meg.

Når man bruker humor er det alltid viktig å huske på at ikke det gir et dårlig bilde av vedkommende du snakker med. Humor bør ikke latterliggjør vedkommende, men heller være basert på fiktive personer. Jeg er veldig nøye på at det jeg forteller basert på min humoristiske sans ikke sårer vedkommende jeg snakker med.

Jeg er nok den personen som kan til tider miste kontrollen over hva jeg sier, men jeg prøver å være fokusert på at jeg ikke skal fortelle noe som sårer andre. Humor kan også bli fortalt gjennom bilder og videoer. Vi elsker jo humor og det legger vi ikke akkurat skjul på.

Jeg husker jeg snakket med en gammel dame i desember som fortalte at hun startet alltid dagen med å høre på Morgenklubben med Loven & Co. Et radioprogram som har gått på Radio Norge siden 2009. Hun mente at det å høre på det programmet fikk henne til å tenke på noe annet. Hun hørte også en rekke andre radioprogrammer som gjorde henne mer bevisst på at det finnes humor som kan hjelpe hennes måte å komme ut av ensomheten.

Det finnes mange forskjellige måter å skape og oppleve humor. Det som er det viktigste er at du må finne din stil for hva som er humor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *