Vi må ikke la ensomhet bli vår neste pandemi

Av alle ulykker som kan ramme mennesker, er ensomheten den verste.  Karin Fossum

Jeg leste et veldig godt innlegg av stortingskandidat Geir Jørgen Bekkevold (KrF) under tittelen «Ensomhet skal ikke bli årets nye pandemi». Jeg synes den var godt formulert og beskrevet slik som mange eldre og ellers ensomme har opplevd under koronatiden.  I innlegget legger han til at opp mot 40 % av alle eldre over 80 år har kjent på følelsen av ensomhet før korona, og legger til at det er lite som tyder på at denne statistikken har bedret seg etter året som har gått, og vi er sikker på at det er flere eldre som har blitt ensomme og isolerte.

Deriblant er det fint å se det er at satt av til sammen 400 millioner kroner til tiltak for å motvirke ensomhet blant eldre. Pengene skal blant annet gå til besøksverter, teknologi mot ensomhet, aktiviteter på sykehjem og spisevenner. Slik vil eldre få noen å spise middag sammen med.

Jeg synes innlegget er verdt å lese, fordi det handler om sårbare mennesker som ikke har den samme gleden som alle andre. Ha en familie, venner eller noen de kan dele tiden med. Det er veldig urovekkende å tenke på at det er mange i Norge som sitter hjemme helt alene. Det er fint å se at pengene skal brukes til å gjøre de ensomme til å bli mer inkludert i et fellesskap.

2020 har vært et helt forferdelig år, et år jeg aldri hadde forestilt meg at det skulle bli. Alle nyttårsforsettene som gikk i vasken, gleden av å besøke og ha et godt fellesskap gikk i vasken. Og det som er så fint, er at Bekkevold nevner at barn- og unges psykiske helse skal få statstøtte. Vi har sett at mange barn blir og har blitt lett påvirket av pandemien så langt. Det er ufattelig trist og se at det rammer unge barn. I tillegg har studentene sine psykiske helse også blitt prioritert.

Det er viktig at vi setter fokus på den psykiske helsen. Derfor er det viktig at vi opprettholder arbeidet rundt med å holde kontakten med de ensomme, slik at ikke ensomhet blir vår neste pandemi.

Dette er bare en av grunnene til at jeg blir veldig stolt av Norge som nasjon!

Lik gjerne min Facebook-side her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *