– Grip mulighetene!

For en del år siden fortalte en kvinne i midten av 40-årene at hun ikke ønsket å ende opp på eldrehjem hvis hun ble eldre. Det kunne jeg forsåvidt forstå. Til og med de ansatte ved eldrehjem sier det samme.

Men nå skal ikke jeg stigmatisere den lokale helsesektoren vi har rundt omkring i kommunene. De gjør en kjempe fin jobb, men synd at systemet presser på mange av de ansatte, noe som går utover brukerne ved eldrehjemmet.

Kvinnen fortalte om hennes mor, og hennes fortid. Hva hun jobbet med og hvor lenge hun var oppe på kveldene før hun la seg etter en dags arbeid som husmor. Spesielt i juletider.

Det var normalt at hennes tidligere generasjoner til denne kvinnen jeg snakket med, endte på et eldrehjem til slutt. Ja, det var blodig urettferdig. Hvorfor skulle ikke hun ha en mor eller en bestemor som hun kunne feire jul med. Hvorfor skulle alle de andre være så heldig, og ha en mor rundt ved et middagsbord på julaften?

Det som er så interessant med det kvinnen forteller meg, er at psykisk helse bevisstgjør oss som mennesker hvor viktig det er å være sammen – Og ta fatt i mulighetene når man får tilbud om det.

Kvinnen fortalte meg at hun hadde fått tilbud om å være hos noen bekjente av henne. Hun sa en dag at hun satt ofte alene og hvordan det har vært å sitte alene de siste årene. I tillegg hadde det oppstått konflikt mellom kvinnen og hennes datter.

Jeg har møtt denne kvinnen i ny og ne her i distriktet, og hun oppleves som hyggelig. Jeg håper virkelig at datteren griper mulighetene til å gjenforene forholdet med moren sin. En dag kan mulighetene forsvinne for godt.

– Grip mulighetene!

Lik gjerne min Facebook-side her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *