Tilbake til filmverden

Overskriften sier det meste, men jeg kommer selvsagt til å fortsette med bloggingen. Siden jeg var 17 år gammel har jeg drevet med film, hvor jeg startet med å lage film for første gang med søskenbarnet. Da var jeg i den tid kun 12 år gammel.

Jeg vil tilbake til filmverden og har skrevet ned en rekke sketsjer som jeg har lyst til å få på lerretet. Det som er så kjekt med å lage filmer, er den opplevelsen man får med crewet og castingen. Det er en atomsfære man har lyst til å oppleve oftere.

Jeg er veldig stolt over IMDb-profilen jeg har, og fremtiden ser jeg veldig lyst på. Da jeg regisserte min første offisielle film, var jeg med den kjente regissøren og filmprodusenten, Cato Ekrene. Noe jeg er veldig stolt over. Han har mottatt en rekke priser og nominasjoner for sitt arbeid innen filmproduksjon. Det som gjør meg ekstra stolt er at han er fra Sveio der jeg er fra, men ikke minst er vi gode venner og prater ofte sammen.

Da jeg gikk på Stord videregående skole hadde jeg den kjente filmprodusenten og filmregissøren, Severin Eskeland som lærer. Eskeland er kanskje mest kjent for Snarveien, en skrekkfilm som hadde norgespremiere i 2009. Eskeland kjenner du kanskje igjen som Brynjar i komediefilmen United. Du kjenner han kanskje igjen på stemmen: «Lika du også traktorar?»

Tilbake til filmverden er noe jeg alltid hatt lyst til, men å leve fullt med det skal mye til. Man skal ha laget en rekke filmer for å få en viss status i filmbransjen. For en stund tilbake snakket jeg med en skuespiller som hadde spilt inn en rekke filmer, og han fortalte meg at det tok flere år før han fikk tilbud. Og det er jo med god forståelse. Det var ikke lenge siden jeg laget en promoteringsfilm av Rex Garden, også kalt for Rhododendronparken. En park med statuer og Rhododendron (blomstertype) som ligger i Førde i Sveio kommune.

For meg handler det selvsagt ikke om å satse på film som et levebrød. Det kommer nok aldri til å skje. Det handler mest om å bruke den tiden man har til rådighet for å kunne lage gode filmer. Jeg kommer i senere tid til å satse på film når den tid kommer, men for meg spiller god planlegging en særdeles viktig rolle for hvordan resultatet av filmene blir.

Jeg har hatt regien for en rekke tidligere kortfilmer, men disse har ikke blitt offisielt registrert. Den første filmen jeg spilte inn var julekalenderen, hvor det var søskenbarnet som sto for det meste. Jeg måtte jo le litt da jeg minnet søskenbarnet mitt om dette, fordi det var jo tross alt den første serien jeg hadde klart å involvere meg inn i da.

I dag jobber søskenbarnet mitt i NRK og står bak mange av produksjonene i NRK Sporten, noe jeg er utrolig stolt over. Det sier litt at han har tviholdt på drømmen om å jobbe innen for TV og Film.

Lik gjerne min Facebook-side her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *