Her er mine tips til hvordan du kan få en bedre psykisk helse

Jeg har erfart flere ganger at det å møte mennesker og være i aktivitet er noe som gjør den psykiske helsen enda bedre. Dette er mine tips, men husk at det er kun DU som vet selv hva som er best for din psykisk helse. Vi vet at ensomhet og negativ tankesett skaper en dårlig psykisk helse. Gjennom livet har jeg erfart at det å ha noen man kan snakke med er svært viktig for den psykiske biten.

Husk at vi mennesker kan hjelpe hverandre, men det er du selv som må jobbe selvstendig for å kunne bli bedre psykisk.

Snakk med en person du stoler på: I tunge perioder trenger man ofte en person å snakke med; gjerne foreldre, tanter, onkler, venner eller en lærer om du går på skole. Å snakke med en person er ofte den beste medisinen. Alt det tunge man bærer på, kan ofte bli lettere. Da er det også viktig at du har en du kan stole på. En som ikke forteller videre hva du har fortalt. Husk at det du forteller er deres «hemmelighet».

Finn en hobby: Jeg har nesten hobby hver eneste dag, så jeg har nok av hobbyer å ta meg av. Det beste er å tenke gjennom hvilke hobbyer du liker å gjøre. Det kan være alt fra å sykle, være med i en strikkeklubb, spille fotball osv. Nå som det er snart jul er det jo alltid kjekt med juleverksted, men få gjerne med deg noen venner til juleverksted.

Fysisk aktivitet: Jeg er dårlig når det gjelder fysisk aktivitet, men jeg må si at jeg har blitt litt mer fysisk i de siste månedene. Å gå på turer er noe som har hjulpet meg mye. Igår var jeg en tur ute i kulden mens det snødde. Gå gjerne en tur i fjellet, i parken eller en tur til naboen eller vennene dine.

Besøk en du kjenner: Jeg må ærlig si at jeg ikke har så mange venner å gå til når jeg bor i Førde. Skulle ønske jeg hadde flere venner jeg kunne gå til, men det er kjekt å få besøk av kjendiser i ny og ne, men litt oftere besøk hadde vært kjekt. Jeg har ofte gått til en venn jeg stoler fullt på. Han er like ensom som jeg er, og vi har funnet tonen sammen. For meg har besøkene gitt meg mye; både latter og glede Jeg tror jeg hadde vært «lost» om jeg ikke hadde hatt noen å gå til.

Sov om nettene: Jeg var tidligere elendig til å legge meg tidlig, men med en god natt søvn så har jeg funne ut at jeg er litt mer blidere enn det jeg ellers har vært. Mange folk sier at jeg alltid har vært blid og snill, men sannheten er at jeg har ofte vært egoistisk og frekk. Heldigvis har ikke det vært synlig som jeg kan huske, men det er i alle fall en tankevekker om at søvn er svært viktig. Husk at søvn har en stor innvirkning på den psykiske helsen.

Spre glede: Jeg tenker alltid positivt selv om det er en utfordring. Jeg vet at det å spre glede for andre kan hjelpe andre i en sårbar situasjon. Spre glede selv om du har tunge tider. Å spre glede kan faktisk gi store resultater for senere i livet, og det betyr at du også verdsetter personer for det de gjør. Husk! Alltid spre glede. Vi vet ikke hvordan vedkommende du snakker med egentlig har det.

Humor er viktig: Og vi må ikke glemme at humor er en viktig del i livet. Humor som du liker godt er med å styrke den positive tankesett. Uten humor hadde vi mennesker vært ganske så «lost». Se en komediefilm, les vitser and you name it. Da tror jeg den psykiske delen vil få en annen låt.

Ikke lov noe du ikke klarer å holde: Jeg har ofte hørt at folk lover at de skal gå på besøk til hverandre. Ikke gjør det. Det er det verste du kan gjøre hvis du ikke kan holde det. Jeg har flere ganger opplevd det, og det er ikke kjekt å gjøre klar med kaffe og noe attåt når de ikke kommer. Det forverrer ensomheten. Hvis du lover å gå på besøk eller andre ting. Husk å gjør det du har lovet. Det er et godt råd. Og hvis du er usikker, så heller si at du kan komme tilbake og avtal tid når det passer for begge. Det tjener du mye på.

Lik gjerne min Facebook-side her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *