Hvert minutt ender minst 15 tonn plast i havet

Årets TV-aksjon 2020 går nemlig til WWF, hvor årets mål er å samle inn penger mot forsøpling i havet. Det er en utrolig viktig kampsak som må fortsettes. Ifølge organisasjonen går 94 prosent av plasten som havner i havet, synker til bunns. Det betyr at det du ser er kun toppen av isfjellet, fordi vi vet ikke hvor mye søppel som ligger i havet. Derfor er det så viktig at vi alle sammen bidrar for å unngå at søppelet forsvinner i havet.

Hvert minutt ender minst 15 tonn med ny plast opp i havet, og mengden bare øker for hvert år. Dersom utviklingen fortsetter, anslås det at 60 tonn plast vil havne i havet hvert eneste minutt i 2050, skriver WWF på sine nettsider.

Jeg tenker at det er ganske skremmende å tenke på at det er vi mennesker som har forårsaket det store problemet. Tenk deg at det er 15 tonn som havner i havet hvert eneste minutt?? Jeg kan nesten ikke tro at så mye søppel havner i havet. Fortsatt er det mange som ikke tenker over eller har lært at Q-tips og annet plast-material ikke skal i toalettet.

Ifølge Dagbladet er det 321 kommuner som vil bidra i arbeidet for årets TV-aksjonen, men fortsatt er det veldig trist at 32 kommuner velger å boikotte aksjonen. Jeg skal ikke ha noen formening på hvem som ikke vil bidra, men trist er det.

I Sveio kommune der jeg bor, har Bremnes Seashore og Slettaa dykkerklubb gjort en kjempeinnsats i Valevåg og andre steder i kommunen for å plukke opp søppelet. Her har til og med Sveio frivilligsentralen bidratt for å få rekruttert flere til å gjøre lokalmiljøet bedre. Her kan du se videoen.

Her om dagen kom jeg over Nordic Ocean Watch, som er en frivillig miljøorganisasjon som arbeider for å ta vare på havet. Grunnleggeren, Simen Knudsen dukker opp på TV-skjermen under årets TV-aksjon, hvor han forteller om organisasjonens arbeid. Her får vi til og med innblikk i hvor mye søppel det er snakk om, og det er ikke lite heller.

Vi trenger flere organisasjoner som kan bidra med å gjøre havet rent.

På blimed.no kan du bli med å bidra!

Lik meg gjerne på Facebook!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *