Slik blir du en god blogger

Jeg husket første gang jeg blogget. Da hadde jeg lite peiling på hvordan jeg skulle få mine innlegg til å bli lest av flere, men etter å ha erfart litt ble jeg til slutt lest av mange. Gjennom min erfaring som journalist har jeg sett av at det er mange gode måter å markedsføre sin kanal på. Selv om journalist og blogger er to helt forskjellige ting så har de en ting til felles; Å få flere lesere.

Du kan også sponse dine innlegg på Facebook og andre sosiale medier, men da er det spesielt viktig at du ikke overdriver. Sakte men sikker promotering på Facebook, så vil du se at flere vil respondere på dine innlegg.

Følg meg gjerne på Facebook!

Her er 10 tips til deg som blogger: 

1. Overskrift

Overskriften er kanskje den viktigste delen av et blogginnlegg. Det er overskriften som avgjør om hvor mange lesere du får. Det er tross alt overskriften som trigger leserne til å klikke seg videre. Overskriften bør helst ikke ha mer enn 8 ord. For lang overskrift gjør at folk ikke gidder å klikke seg inn.

2. Gode bilder

Bilde med god kvalitet og det som beskriver innlegget ditt er bare noe av det som generer flere klikk. Bruk et beskrivende bilde som gjør at leserne forstår budskapet ditt. Har du vært på tur med din familie så bruker man et bilde som beskriver situasjonen. Få gjerne venner eller noen i din familie til å ta bilder av deg.

3.Skriv et forståelig språk

Når man skriver et innlegg, så er det viktig at man bruker enkle ord som får folk til å forstå. Om du ikke er politiker eller professor ved et universitet bør man helst ikke bruke begreper som kan være uforståelig for leserne. Innlegg med kort og konsis tekst med flere bilder, er ofte det som trigger leserne.

4. Gi bloggen en «personlig touch»

Å gi bloggen en «personlig touch», er ofte det som gjør bloggen din så unik. Ikke kopièr fra andre. Du kommer langt med å skape dine egne innlegg som baserer på din personlighet. Det er viktig at du som blogger gjør ting på din egen måte. Gjerne bruk tiden til å hente inspirasjon fra andre bloggere, men husk at det du skaper selv er ofte det som er grunnlaget for at du får faste lesere.

5. Oppdater jevnlig

For å opprettholde lesertallene er det viktig at du viser deg igjen på sosiale medier og på bloggen din. Et innlegg hver dag er som regel normalt. For mye oppdatering kan føre til at du mister lesere.

6. Legg tid i innleggene

For å få et godt innlegg er det viktig at man bruker god tid. Og hvis du er usikker for hvordan du skal formulere deg eller bruk av bilde. Vent en stund og kom tilbake når du har fått tenkt deg godt gjennom. Og gjerne få en venn eller en i familien til å lese gjennom innlegget ditt før du publisere.

7. Ikke skriv når du er sint

Det som gjør deg en dårlig blogger er å publisere innlegg når du er sint. Det vinner du ingenting på. Det er alltid bra å få skrevet ned tankene sine, men gjør det på et papir og ikke på bloggen din. Å publisere innlegg når du er sint gjør at du taper lesere og følgere.

8. Vær oppmerksomhet på stygge kommentarer

Du må regne med at du som blogger kan få stygge kommentarer. Fokuser mer på positive kommentarer, og moderer bort kommentarer som kan være ubehagelige. Jeg har lagt inn en innstilling der jeg godkjenner kommentarene. Det er også viktig at du ikke gir oppmerksomhet på de stygge kommentarene.

9. Ikke publiser bilder av andre

Dersom du skal skrive et innlegg om andre, så spør før du bruke bilder av andre. Det er ikke lov å publisere bilder av andre uten tillatelse. Om du ikke har fått lov til å bruke bilde, så fjern det.

10. Vær et godt forbilde

Det er viktig at du som blogger er et godt forbilde for leserne. Vis respekt og helst ikke ta del i parti. En god blogger er som regel nøytral når det kommer til politiske saker. Prøv å vis forståelse og skriv innlegg som får leserne til å vise respekt tilbake. Et godt forbilde handler også om å være ærlige med lesere.

Fortsetter du å følge disse tipsene, så kan du være helt trygg på at du vil få flere lesere tiden fremover. Men husk: Det tar tid, men det er verdt å bruke tiden på. Har du flere gode tips? 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *